De uitweg, zit vanbinnen. 

Waarom ben ik toch zo moe? Ik ben HET zo moe: de maatregelen, de onzekerheid, het constant moeten aanpassen. Ik hoor het bijna dagelijks tijdens de individuele gesprekken als intuïtief coach. Mensen hebben er genoeg van en zitten bijgevolg niet goed in hun vel. 

 

Er zijn geen pilletjes om je terug gelukkig te voelen en alles wat je voorgehouden wordt om instant geluk te creëren is meestal van korte duur.
Hoe creëer je duurzaam geluk?
Hoe hervind je balans in deze tijd? 
Hoe breng je je lichaam en geest terug naar rust?

Er is geen stappenplan dat voor iedereen helpt, ook al gelooft ons hoofd dat zo graag. We geloven zo graag dat die ene persoon of dat ene product ons er vanaf gaat helpen. 

 

Maar de duurzame oplossing die je zoekt, begint bij het niet langer buiten jezelf te zoeken, maar je blik naar binnen te richten.
Wat heb jij nodig? Waar verlang je naar? Waar loop je tegenaan? Durf jij deze vragen aan jezelf te stellen. Durf je contact te maken met je hart? 

 

Geloof me vrij ieder van ons heeft zo’n innerlijke bron van wijsheid. We zijn alleen verleerd om er contact mee te maken of we willen dat liever niet omdat we weten dat we daar gevoelens als angst, verdriet of boosheid kunnen tegenkomen. Maar ik spreek uit ervaring, je kan alleen echt iets veranderen of aanpakken in je leven als je durft contact te maken met je hart. 

 

Ik herinner me nog goed toen ik 5 jaar geleden in een les anatomie van de inspirerende Dr. Lieven Ostyn uitgenodigd werd om niet alleen het hart te bestuderen op papier, maar te ervaren in mezelf. Tijdens een korte meditatie maakten we contact met ons hart en ik werd meteen overspoeld door verdriet en blijdschap tegelijk. Mijn hart was zo dankbaar dat ik voor het eerst in mijn leven echt mijn volle aandacht aan mijn hart schonk. Uiteraard wou mijn hoofd meteen het tranendal ontvluchten, want dat hoort toch niet, zeker niet in een les. Maar de kracht van het hart en de tranen waren zo sterk, dat ik het liet overstromen. De tranen mochten er zijn. Het was een ontzettend mooie levensles voor mezelf, een magisch moment want voor eerst verschoof de aandacht van mijn hoofd naar mijn hart, van denken naar voelen en van weten naar luisteren. 

 

Daarom bied ik tijdens mijn individuele coachings niet alleen een luisterend oor, maar nodig ik je uit om contact te maken met jouw essentie, die schatkist aan informatie midden in ons lichaam. Het hart is zoveel krachtiger dan we denken. Het heeft een eigen brein en wetenschappers toonden aan dat de informatiestroom vanuit het hart naar het hoofd veel groter is dan omgekeerd. We leven dus vooral vanuit ons hart, alleen denken we daar anders over. 

 

Tijdens een coaching sessie begeleid ik je graag naar de antwoorden die zich in jezelf schuilhouden. We komen daarbij allicht langs gevoelige thema’s of krachtige overtuigingen. Niets moet. Maar ik garandeer je dat als je durft te luisteren naar jouw innerlijke stem, de waarom-vraag achter jouw klacht of overtuiging durft te stellen, dat je echt op het pad komt van duurzaam geluk en herstel. 

 Net in deze tijd mag je jezelf ontdoen van wat niet meer past, om zo je pure zelf te laten zien en gewoon te zijn wie je werkelijk bent. 

BeYOUtiful. 

Interesse in een gesprek? Bel me op +32 473 30 31 20 of lees rustig alle info op de website.

Vicky Willems