Volg je hart in deze onrustige tijd

We leren onze kinderen dat ze mogen dromen en dat ze vooral hun hart moeten volgen in wat ze willen doen later. Maar hoe leer je voelen wat jouw hart verlangt? Hoe vaak maak jij bewust contact met jouw hart? 

Stel je voor dat je naast het permanente to-do lijstje van je hoofd ook de stem van je hart zou kunnen horen. Dan zou je niet alleen weten wat je moet doen, maar vooral ook wie je wilt zijn in alle ontmoetingen en beslommeringen van deze dag. 

Stel je voor dat je op je hart zou vertrouwen om beslissingen te nemen, in plaats van op je hoofd. Wist je dat het hart een veel eenduidigere raadgever is dan de polaire stem van jouw 2 hersenhelften? Waarom leren we zo weinig over ons hart? En dan heb ik het niet over hoeveel slagen per minuut ons hart maakt, maar over de echte wijsheid van ons hart. We hebben enkel oor voor ons hart als het gaat om romantische liefde, alsof dat het enige is waarvoor je op je hart mag vertrouwen.


Je hart is jouw ware thuis. Het klopt permanent voor jou, helemaal voor wie jij bent, het is jouw veilige plek waar altijd rust te vinden is. Juist in deze onzekere tijd is het zo waardevol om wat vaker in deze veilige haven te vertoeven en die schatkist in het midden van je lijf te openen. Je kan er antwoorden zoeken op jouw levensvragen. Je kan jouw waarheid voelen in plaats van die te bedenken met het hoofd. 

Dat is precies waarom ik de online cursus Hartsbewustzijn heb ontwikkeld. Twee weken lang begeleid ik je om bewust de aandacht terug in je hartsgebied te brengen en je eigen wijsheid terug te horen via meditaties en hartopenende oefeningen. Enkele jaren geleden verschoof mijn eigen blik van mijn hoofd naar mijn hart en er opende zich een nieuwe wereld. Leer echt terug je hart volgen in dit leven, want dat klopt altijd.

Ontdek wat de online cursus hartsbewustzijn voor jou kan betekenen op www.hartsbewustzijn.be 

Wat mag je verwachten:

  • Verspreid over 2 weken ontvang je 6 videos van 15 minuten met een oefening om contact te maken met je hart of te luisteren naar je hart.

  • Twee verdiepende oefeningen om inzicht te verwerven in wat jou nog tegenhoudt om vanuit je essentie te leven.

  • Een live opstart online met Vicky en de groep.

  • Een gesloten Facebook community waar je terecht kan voor vragen en het delen van ervaringen tijdens de training.

  • Een live afsluiter online van 40 minuten om ervaringen, vragen en opmerkingen te delen.