Wat als we streven naar beter, vervangen door evolueren naar de beste versie van jezelf.

Het kan altijd beter. Dat wordt ons ingelepeld. We willen ons constant verbeteren, herdenken en veranderen. Vanaf de geboorte krijgt je gewicht en lengte een beoordeling mee tegenover de standaard. Gemiddeld is ok, maar beter doen dan de norm, dat wordt aangemoedigd. Genoeg is niet genoeg, het kan immers altijd beter. En daarmee installeert de drijfveer naar meer en nooit goed zich tussen onze oren. We spiegelen ons aan leeftijdsgenoten, vergelijken onszelf en anderen met de standaard en kleven er dan een etiket op van niet goed genoeg of anders. We motiveren onszelf door externe voorbeelden, of voelen ons beter door anderen kleiner of minder te laten voelen. 

Wat als… we ons niet constant zouden vergelijken met de ander, de norm of wat als normaal wordt beschouwd. 

Wat een kans zou dat zijn om onze kinderen te leren dat ze perfect zijn zodra ze geboren worden, zelfs als ze langer, korter, zwaarder of lichter zijn dan de curve. Dat iedereen een talent heeft die niet uitgedrukt kan worden in huids- of haarkleur, in beter of minder en al helemaal niet past in tabellen. Misschien kunnen we onze kinderen leren dat het enige waar je in dit leven echt naar hoort te zoeken, het ontdekken is van jezelf. Het vinden van jouw talent en jouw waarheid. Dat je geluk niet in anderen, maar in jezelf te vinden is. Dat het enige wat je dient te worden de beste versie is van jezelf. Just be me. Misschien hadden we dan met z’n allen de moed om los te laten wat niet meer past, wat energie kost, ook al brengt het goed op, of behoort het allemaal tot de norm. Misschien zouden we dan niet langer focussen op de verschillen tussen mensen, of aandacht schenken aan wat we nog niet hebben of kunnen. En zouden we merken dat iedereen op zoek is naar liefde, eigenwaarde en innerlijk geluk en dat we dus veel meer delen dan we denken of ooit zouden kunnen bezitten. 

Shift het perspectief: van externe motivatie beter dan een ander, naar intrinsieke motivatie, helemaal jezelf zijn.

#blackouttuesday #notoracism #bestversionofme #shifthetperspectief #positivevibes #talent #eigenwaarde #jezelfzijn #createaripple #ateliermoss