Het leven durven voelen...

Ja, ik geef cursus in durven voelen, want we hebben vooral geleerd om niet te voelen. Om gevoelens te verstoppen en weg te bewegen van angst. Het leven leerde mij echter dat achter de pijn, de werkelijke bevrijding zit. Ik leefde vroeger aan de oppervlakte, in de pas van alle verwachtingen. Die oppervlaktelaag hield mij weg van het dieper voelen wat er werkelijk in mij bewoog. 

Nu duik ik wel in het leven en dus in het voelen. Ik heb namelijk geleerd en ervaren hoe mijn angsten en gevoelens mij helpen om te verdiepen. Dat begon voorzichtig door opleidingen te volgen en weg te bewegen uit mijn job in de communicatiesector. Ik werd mijn eigen padvinder en ik liet stap voor stap zekerheden los. De geboorte van mijn dochter versnelde het proces omdat je bij een geboorte echt in jouw vertrouwen en kracht wordt gezet, vooral aangezien we kozen voor een heel bewuste en natuurlijke geboorte.

Toen begin 2021 mijn huwelijk eindigde, kwam er een vloedgolf van emoties over mij heen: verdriet, boosheid, schuldgevoelens naar onze dochter… ik heb het allemaal gevoeld. Ik heb de tranen gehuild, de boosheid toegelaten en ook de schuldgevoelens er laten zijn. Laag per laag. Golf per golf. En daarna kwam er telkens rust en meer ademruimte om mijn eigen leven en keuzes te voelen. Oh ja, ik ben ook door een strijdfase getrokken met met mijn man. Maar elke golf bracht me bewuster bij de keuze van hoe ik wil leven.  Wil ik in strijd zijn met de vader van mijn kind? En welke pijn zit er nog in de weg om hem terug als mens en zelfs als vriend te zien?  

Vandaag kan ik zeggen dat er heel veel rust gekomen is binnenin. We zorgen voor onze dochter op onze manier en leren haar dat ook als mensen uit elkaar wonen er toch nog veel respect en vriendschap kan zijn. Daar ben ik dankbaar voor. Dat we hier doorheen zijn bewogen. Dat we gisteren samen Vaderdag vierden en gezellige gezinsmomenten kunnen blijven beleven, ook al gaan we elk onze eigen weg. 

Ik ben dankbaar dat ik het allemaal mocht voelen. Dat ik erdoor ben bewogen. Het toepassen van EFT (Emotional Freedom Technique), de stille kracht van de natuur en de warme harten en inspiratiebronnen op mijn pad hebben mij geholpen om het allemaal te voelen en het er te laten zijn. Mezelf er te laten zijn. 

Daarom geef ik het nu door in mijn workshops.
Want echt durven voelen is de sleutel om te zakken in je lijf en eerlijk in je hart te kijken.
Zo kom je werkelijk thuis bij jezelf.
 

Vicky WillemsComment