Stromen vanuit je hart

Regendagen in de zomer kan je onmogelijk fijn vinden. Toch?
Ik ging vandaag alleen op wandel in de regen voor een natuurcoaching met mezelf. Ik begon aan een vertrouwd pad want een stemmetje in mijn hoofd zei, je kan beter voor een gekende route kiezen als het regent en ook niet te ver wandelen in dat weer. Dat stemmetje in mij heeft iets tegen regen, want het is toch zoveel fijner om dan knus binnen te zitten. Maar toen ik op een splitsing kwam iets verderop kozen mijn voeten voor een onbekende en langere route. En meteen toen ik dat nieuwe pad was ingeslagen zonder aarzelen voelde ik mij bevrijd. De onzekerheden creëerden ruimte in mezelf, alsof het hoofd en het kritische stemmetje werden gepasseerd en een nieuwe weg mij trok. Het enige wat ik nu kon doen was puur wandelen in vertrouwen. Ik kende de weg niet, dus moest ik vertrouwen dat er wegwijzers zouden zijn en bruggetjes die mij zouden dragen over het waterrijk gebied. Vertrouwen in mezelf en mijn lichaam dat ook een langere route geen probleem zou zijn, terwijl ik anderhalve maand geleden nog pijn had bij het zetten van elke stap. Overgave aan het vertrouwen en de natuur. In ruil kreeg ik bakken zuurstof, de mooiste kronkelende paadjes onder een zachtjes tikkend bladerdek en heel veel ruimte want niemand anders vond dit weer een wandeling waard. 

Het is gek hoeveel weerstand je kan voelen om het oude pad te verlaten zolang je op het oude pad staat. Hoe klein we ons houden door ons te beperken tot gekende wegen en hoe onrustig het hoofd daardoor wordt. Kiezen voor een nieuwe weg, nodigt je van nature uit om al je zintuigen te gebruiken en bewuster de natuur te ontdekken en te kijken met een nieuwe blik. 

Leven vanuit vertrouwen, zonder dat je weet waar je uitkomt. Het is als op reis gaan naar een land waar alles nieuw is. Eind juli organiseer ik voor de derde keer een reis naar binnen. Een Reis naar je Hart. Ook dat is vaak onbekend terrein omdat we nooit geleerd zijn om daar de antwoorden te gaan zoeken. Leven vanuit je hart is een uitnodiging om elke levensgebeurtenis, alles wat op je pad komt aan te gaan in liefde, dankbaarheid en acceptatie. Mee te stromen als het water in de rivier, in plaats van het water je te laten overspoelen en je een slachtoffer te voelen in deze tijd. Wil je ook eens voelen wat er in jou wil bewegen?

Wil jij ook eens een nieuw pad bewandelen? Weet dat er wegwijzers zijn en ervaren gidsen om je te begeleiden onderweg. Ontdek het volledige programma.

Some of the biggest questions of the heart, unfold as a path. Not as an answer.