Het is Hart tijd

Tijd om niet langer enkel te voldoen aan wat anderen van je verwachten. Tijd om uit die spiraal van moeten, van meer en van altijd vooruit te komen. Stop met constant mee te bewegen, zonder eerst een adempauze te nemen en te voelen wat je zelf wilt. 

Wat wil jij? 
Wie ben jij? 

Het is zo herkenbaar. Jaren leefde ik ook in reactie tot de ander. Ik was blij als mijn omgeving dat was en ik bewoog altijd onbewust mee met wat van mij verwacht werd. Ik kreeg dan ook veel schouderklopjes, werk en verantwoordelijkheid toegeschoven tot de burn-out of beter de stilstand kwam. De rek was volledig uit de rekker was en ik had geen idee of ik eigenlijk wel graag deed wat ik deed. In al dat achterna hollen van deadlines en to-do-lijstjes was er geen ruimte meer voor mezelf. Help, hoe leer ik ontdekken wat ik zelf wil? 

Wij zijn zo geleerd om alle antwoorden buiten onszelf te gaan zoeken, dat ik ook die vraag graag door iemand anders beantwoord zag. Zeg me hoe ik het oplos. Hoe ik mijn leven terug op de rails krijg? Stilte. 

Oorverdovende stilte. Kan jij de stilte nog omarmen in een wereld van constant lawaai en productiviteit? Binnen in jezelf is het stil. Misschien lopen zovelen daarom nog weg van zichzelf. In elke ontspannende meditatie die ik integreer tijdens een sessie voetreflex merk ik hoe onwennig het is om je ogen naar binnen te richten en te luisteren naar jezelf. Naar je lichaam. Binnen te treden in een wereld van voelen, een wereld waarin onderdrukte gevoelens en overtuigingen eenvoudigweg het licht willen zien. 

Het grootste geschenk dat je kan geven aan deze wereld is om NIET te worden wat anderen denken dat je moet zijn. Maar om te zijn wie jij werkelijk bent. Je hoeft in geen enkel plaatje te passen. Je hoeft niets of niemand te worden, je bent al iemand. Stap uit die spiraal van moeten en wandel binnen in de spiraal van zijn. 


We hebben zoveel creatiekracht als mens, alleen zijn we nooit geleerd om ons de juiste vragen te stellen. Waar wordt jouw hart echt blij van? Waar heb je vooral behoefte aan? Deze vragen kan je niet buiten jezelf beantwoorden. Niemand anders weet welke unieke kracht jij vanbinnen hebt en als je er nooit contact mee maakt, dan komt het misschien wel nooit tot uiting en sterft jouw unieke stem stilletjes vanbinnen. Terwijl we net in deze tijd echt iedereen nodig hebben. Elk talent. Iedereen doet ertoe in deze bijzondere tijd van transformatie. Je denkt misschien dat je stem niet belangrijk is, of dat jij alleen maar mee moet bewegen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Jouw realiteit bepaal je zelf. Wij hebben allemaal de kracht om iets te bewegen! In de eerste plaats in jezelf door je blik te verschuiven. Je niet langer te verschuilen in het doen wat moet, maar het durven naar buiten brengen van jouw stem. Jouw talent en jouw missie. 

Want geloof me, als je eens het pad van je eigen hart bewandelt is er geen weg meer terug. Als je terug je hart opent voor jezelf, jezelf waardevol en helemaal goed genoeg vindt, dan kan je met meer compassie en overgave leven, liefde delen en geven aan iedereen rondom jou.  

Het is hart tijd is om voor jezelf te durven kiezen.
Kom mee op ontdekkingsreis in jezelf. 
De reis naar jouw hart.